BioAstin® GUMMIES Astaksantyna 6 mg (60 żelków wegańskich) - suplement diety
Alga Haematococcus Pluvialis, z której powstał Bioastin jest źródłem karotenoidowego pigmentu astaksantyny oraz luteiny.
Indeks: KOENZYM Q10 60
Produkt przeznaczony dla osób chcących podnieść poziom energii w organizmie.
Inne warianty:
Do zamówień powyżej 500 zł. produkt: Selen 100 mcg Organiczny gratis!
Koenzym Q10 (postać utleniona) - występuje we wszystkich naszych komórkach a konkretnie w mitochondriach, czyli tam, gdzie jest wytwarzana energia.
Koenzym Q10 = Energia = Życie
Nasz organizm jest zdolny sam go wytwarzać, ale nie zawsze w ilościach wystarczających do prawidłowego jego funkcjonowania. Poziom koenzymu zmniejsza się także wraz z wiekiem, dlatego po 35 roku życia niezbędna jest jego suplementacja. Koenzym Q10 konieczny jest do wytwarzania energii. Cały proces jej produkcji odbywa się w mitochondriach - małych strukturach we wnętrzu komórki. Koenzym jest „iskrą”, która uruchamia spalanie tlenu, dzięki czemu powstaje niezbędna dla funkcjonowania energia.
Bez Koenzymu Q10 nie ma życia!
Koenzym Q10 często nazywany jest witaminą młodości i długowieczności, a za odkrycie jego funkcji dwukrotnie przyznano nagrodę Nobla.
Koenzym Q10 to produkt najwyższej jakości pochodzący z procesu ekstrakcji fermentowanych drożdży, nie posiada formy cis i jest identyczny w swojej budowie do wytwarzanego przez organizm ludzki. Tylko 4% - 6% sprzedawanego aktualnie na świecie Koenzymu Q10 pochodzi z naturalnego procesu fermentacji, dlatego też jest on znacznie droższy od Koenzymu Q10 uzyskiwanego w sposób syntetyczny, a więc mniej wartościowego. Koenzym Q10 rozpuszcza się w tłuszczach, dlatego należy przyjmować go wraz z pokarmami bogatymi w tłuszcz lub zażywać go równocześnie z produktem NKO lub EPA/DHA, które w swoim składzie zawierają nienasycone kwasy tłuszczowe omega – 3.
Korzyści i cechy produktu:
- naturalne pochodzenie koenzymu Q10
- ekologiczne szklane opakowanie
- zarejestrowana marka Kaneka Q10™
- produkt odpowiedni dla wegetarian (kapsułka Vcaps®)
Składniki: koenzym Q10 ze sfermentowanych drożdży, substancja wypełniająca: celuloza mikrokrystaliczna, stearynian magnezu, kapsułka: hydroksypropylometyloceluloza
Porcja dzienna: 2 kapsułki Opakowanie zawiera: 60 kapsułek |
|
Skład w porcji dziennej (2 kapsułki) |
|
Konzym Q10 (Kaneka Q10™) ze sfermentowanych drożdży |
100 mg |
Kaneka Q10™ jest zarejestrowaną marką Kaneka Corporation
Vcaps® jest znakiem towarowym firmy Lonza lub jej filii.
Sposób użycia: 2 razy dziennie po 1 kapsułce.
Sposób przechowywania: Przechowywać w zamkniętym opakowaniu w temperaturze pokojowej, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Uwagi: Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Nie należy stosować w przypadku nadwrażliwości na jakikolwiek składnik preparatu. Preparatu nie powinny stosować kobiety w ciąży, karmiące piersią oraz dzieci i młodzież poniżej 18 roku życia.
Kraj pochodzenia: Japonia
Producent: Kenay Sp. J.
ALERGENY |
Obecne w produkcie |
Obecne w fabryce |
|||
TAK |
NIE |
TAK |
NIE |
||
1 |
Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies zwyczajny, pszenica oplewiona, kamut lub ich szczepy hybrydowe) |
|
x |
|
x |
2 |
Skorupiaki i produkty pochodne |
|
x |
|
x |
3 |
Ryby i produkty pochodne |
|
x |
|
x |
4 |
Jaja i produkty pochodne |
|
x |
|
x |
5 |
Orzechy ziemne i produkty pochodne |
|
x |
|
x |
6 |
Soja i produkty pochodne |
|
x |
|
x |
7 |
Mleko i produkty pochodne (w tym laktoza) |
|
x |
|
x |
8 |
Orzechy * i produkty pochodne |
|
x |
|
x |
9 |
Seler i produkty pochodne |
|
x |
|
x |
10 |
Gorczyca i produkty pochodne |
|
x |
|
x |
11 |
Nasiona sezamu i produkty pochodne |
|
x |
|
x |
12 |
Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 |
|
x |
|
x |
13 |
Łubin i produkty pochodne |
|
x |
|
x |
14 |
Mięczaki i produkty pochodne |
|
x |
|
x |
15 |
Kukurydza |
|
x |
|
x |
16 |
Kwas benzoesowy i parabeny (E210-E319) |
|
x |
|
x |
17 |
Drożdże |
|
x |
|
x |
18 |
Glutaminian |
|
x |
|
x |
19 |
Kakao |
|
x |
|
x |
20 |
Tartazyna E102 |
|
x |
|
x |
* migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), orzechy nerkowca (Anacardium occidentale), orzeszki pekan, orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), pistacje (Pistacia vera), orzechy makadamia lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia)