Indeks: POSTBIOTYK L-137™ 60

Układ odpornościowy i stany zapalne

Postbiotyk Lactobacillus plantarum L-137™ (60 kapsułek) - suplement diety

L-137™ jest naturalnie wytwarzany w procesie fermentacji. Proces produkcji przy użyciu wysokiej temperatury pozwala na osiągnięcie wyjątkowej stabilności produktu. L-137 jest odporny na ciepło oraz działanie kwasu żołądkowego.

Szczep Lactobacillus plantarum L-137 został wyizolowany ze sfermentowanej potrawy starożytnego świata, zwanej narezushi.

Południowo-Wschodnia Azja to ciepły i morski klimat, sprzyjający spożywaniu dużej ilości ryb. Mieszkańcy tego regionu, chcąc zachować świeżość połowów przed
ich schłodzeniem stosowali fermentację. Z biegiem czasu taki sposób konserwowania stał się bardziej wyrafinowany i niosący znacznie więcej korzyści dla organizmu.

Narezushi - to konserwowane właśnie w taki sposób danie rybne, obecnie znane jako japońskie sushi. Jego oryginalna i pierwotna forma została zachowana w
najlepszych japońskich restauracjach.

Korzyści i cechy produktu:

- bakteria postbiotyczna (postbiotyki to związki bioaktywne, będące metabolitami bakterii jelitowych)

- skuteczny przy niewielkiej porcji dziennej, wystarczy 10 mg L-137™

- kwasoodporny, termostabilny, o długim terminie przydatności do spożycia (5 lat w temperaturze pokojowej)

- nie wymaga przechowywania w lodówce

- 100% naturalnego pochodzenia

- ekologiczne szklane opakowanie

- zarejestrowana marka L-137™

- produkt odpowiedni dla wegetarian (kapsułka Vcaps®)

Składniki: ekstrakt z aceroli (Malpighia punicifolia L.), w tym witamina C: 25%; Lactobacillus plantarum; składnik otoczki kapsułki: hydroksypropylometyloceluloza.

Porcja dzienna: 1 kapsułka

Opakowanie zawiera: 60 kapsułek

 

Skład w porcji dziennej (1 kapsułka)

RWS*

Lactobacillus plantarum /L-137™/ - szczep inaktywowany wysoką temperaturą

1010 CFU**/10 mg

-

Ekstrakt z aceroli (Malpighia punicifolia L.)

w tym:

- witamina C: 25%

280 mg

 

70 mg

-

 

87,5%

*RWS – Referencyjna Wartość Spożycia

**CFU – Colony Forming Unit – jednostka tworząca kolonię bakterii

L-137™ jest znakiem towarowym firmy HOUSE FOODS GROUP INC.

Vcaps® jest znakiem towarowym firmy Lonza lub jej filii.

Sposób użycia: 1 kapsułka dziennie

Sposób przechowywania: Przechowywać w zamkniętym opakowaniu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.

Uwagi: Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Nie należy stosować w przypadku nadwrażliwości na jakikolwiek składnik preparatu. Preparatu nie powinny stosować kobiety w ciąży, karmiące piersią oraz dzieci i młodzież poniżej 18 roku życia.

Kraj pochodzenia Lactobacillus plantarum L-137™: Japonia
Kraj pochodzenia ekstraktu z aceroli : Włochy

Producent: Kenay Sp. J.

     

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Nasze produkty.

“Według lekarzy jedynym sposobem utrzymania zdrowia jest jedzenie tego, na co się nie ma chęci, picie tego, czego się nie lubi i robienie tego, czego by się wolało nie robić”

Mark Twain

Wbrew temu co twierdził – naszą codzienną pracą nad rozszerzaniem asortymentu oferowanego przez firmę, a także bacznym obserwowaniem światowych rynków w zakresie suplementów diety oraz superfoods udowadniamy, że dbanie o zdrowie, a co za tym idzie także i poprawianie jakości codziennego życia nie musi kojarzyć się z nieprzyjemnym obowiązkiem.