Astaksantyna to ksantofilowy pigment pochodzący z alg Haematococcus Pluvialis. W przyrodzie występuje w wielu organizmach, nadając im charakterystyczny różowy i czerwony kolor.
Łososie, krewetki a także flamingi swoją piękną barwę zawdzięczają właśnie astaksantynie. Badania wykazały, że organizmy zawierające astaksantynę mogą przeżyć o wiele dłużej w niesprzyjających warunkach środowiska.
AstaZine® to wynik wieloletnich badań oraz ogromne inwestycje w budowę hodowli naturalnej astaksantyny. Produkt AstaZine® jest pozyskiwany z alg Haematococcus pluvialis hodowanych w fotobioreaktorach rurowych. Do produkcji AstaZine® wykorzystywana jest woda pozyskiwana z Himalajów, poddawana odwróconej osmozie. Zapewnia to maksymalną czystość i bezpieczeństwo.
Korzyści:
- bez GMO
- nie zawiera glutenu
- zastrzeżona marka firmy Jinke Group USA Inc.
- produkt ogólnie uznawany za bezpieczny (GRAS) wg wytycznych amerykańskiej Agencji Żywności i Leków
- astaksantyna pozytywnie zweryfikowana przez NAXA
Składniki: astaksantyna (mikroalga Haematococcus pluvialis), nośnik: wysokiej jakości olej z krokosza barwierskiego (non-GMO), kapsułka: żelatyna (wolna od BSE), gliceryna, przeciwutleniacz: D-α-tokoferol naturalny.
Porcja dzienna: 1 kapsułka
Opakowanie zawiera: 300 kapsułek
|
Skład w porcji dziennej (1 kapsułka)
|
Astaksantyna - z alg Haematococcus pluvialis
|
12 mg
|
AstaZine® jest zarejestrowanym znakiem Jinke Group USA Inc./Beijing Gingko Group Biological Technology Co., Ltd.
Sposób użycia: 1 kapsułka dziennie, podczas posiłku
Sposób przechowywania: przechowywać w zamkniętym opakowaniu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Uwagi: Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Nie należy stosować w przypadku nadwrażliwości na jakikolwiek składnik preparatu. Preparatu nie powinny stosować kobiety w ciąży, karmiące piersią oraz dzieci i młodzież poniżej 18 roku życia.
Producent: Kenay Sp. J.
Drogi Kliencie,
Chcielibyśmy poinformować, że nasz produkt jest pochodzenia naturalnego, a jakość oraz skuteczność pozostają naszym priorytetem. Ze względu na naturalne składniki używane w produkcji, może wystąpić pewne zróżnicowanie w kolorze kapsułek.
Naturalne barwniki i składniki roślinne, które zawierają właściwości zdrowotne, mogą wpływać na odcień kapsułek. Chociaż podejmujemy wszelkie starania, aby utrzymać spójność kolorystyczną, różnice te wynikają z naturalnej zmienności w surowcach.
Chcemy podkreślić, że zmiany kolorystyczne i zapachowe nie wpływają na skuteczność ani jakość produktu. Wszystkie składniki są starannie dobrane i przetestowane, aby zapewnić pełną zgodność z naszymi standardami.
Jesteśmy wdzięczni za Twoje zrozumienie i zaufanie do naszych produktów. Jeśli masz jakiekolwiek pytania lub obawy, prosimy o kontakt. Nasza obsługa klienta jest dostępna, aby służyć pomocą.
O NAXA
W 2014r. powstała Natural Algae Astaxanthin Association (NAXA). Organizacja ma za zadanie promować, chronić i badać status prawny naturalnej astaksantyny pozyskiwanej z alg Haematococcus pluvialis wykorzystywanej w suplementach diety. Dodatkowo pomaga zrozumieć, że nie wszystkie produkty z astaksantyną są takie same, a badania naukowe przeprowadzone nad tym związkiem obejmują tylko naturalną astaksantyną. Organizacja wspiera firmy członkowskie, które zajmują się produkcja i badaniami nad naturalną astaksantyną pozyskiwaną w alg Haematococcus pluvialis, a także promuje jej korzystny wpływ na zdrowie.
Beijing Gingko Group to jedna z czterech firm na świecie, która została pozytywnie zweryfikowana przez NAXA.
SKŁADNIK I POCHODNE
|
OBECNOŚĆ W PRODUKCIE
|
OBECNOŚĆ W INNYCH PRODUKTACH PRODUKOWANYCH NA TEJ SAMEJ LINII PRODUKCYJNEJ
|
1
|
Zboża zawierające gluten (pszenica,orkisz, żyto, jęczmień, owies) i produkty pochodne
|
NIE
|
NIE
|
2
|
Skorupiaki i produkty pochodne
|
NIE
|
NIE
|
3
|
Jaja i produkty pochodne
|
NIE
|
NIE
|
4
|
Ryby i produkty pochodne
|
NIE
|
NIE
|
5
|
Orzeszki ziemne i produkty pochodne
|
NIE
|
NIE
|
6
|
Soja i produkty pochodne
|
TAK
|
TAK
|
7
|
Mleko i produkty pochodne (w tym laktoza)
|
NIE
|
NIE
|
8
|
Orzechy* i produkty pochodne
|
NIE
|
NIE
|
9
|
Seler i produkty pochodne
|
NIE
|
NIE
|
10
|
Gorczyca i produkty pochodne
|
NIE
|
NIE
|
11
|
Łubin i produkty pochodne
|
NIE
|
NIE
|
12
|
Mięczaki i produkty pochodne
|
NIE
|
NIE
|
13
|
Nasiona sezamu i produkty pochodne
|
NIE
|
NIE
|
14
|
Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniu więcej niż 10 mg /kg lub 10 mg / litr łącznie SO2
|
NIE
|
NIE
|
* migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Junglans regia), orzechy nerkowca (Anacardium occidentale), orzechy pekan (Carya illinoinensis), orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), pistacje (Pistacia vera), orzechy makadamia lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia).