NMNH UthPeak™ β-dihydromononukleotyd nikotynamidu (60 kapsułek) - suplementy diety
β-NMNH (β-dihydromononukleotyd nikotynamidu) to bezpieczny i naturalnie występujący metabolit niacyny (witaminy B3) w zredukowanej formie.
Indeks: TAXIFOLIN 300
Dihydrokwercetyna ogranicza utlenienie witaminy C, a także zatrzymuje ją dłużej w organizmie.
Inne warianty:
Do zamówień powyżej 500 zł. produkt: Selen 100 mcg Organiczny gratis!
Dihydrokwercetyna jest molekularną wersją znanego flawonoidu – kwercetyny, obdarzona znacznie wyższą aktywnością biologiczną. Ogranicza utlenienie witaminy C, a także zatrzymuje ją dłużej w organizmie.
Zaliczana jest do grupy flawonoidów, czyli organicznych związków chemicznych występujących w roślinach, które pełnią funkcje przeciwutleniaczy i barwników oraz chronią rośliny przed atakiem ze strony owadów i grzybów. Do tej samej grupy związków chemicznych zalicza się między innymi rutynę oraz kwercetynę.
Korzyści i cechy produktu:
- 100% roślinnego pochodzenia - modrzew dahurski
- wysoka biodostępność składnika aktywnego
- produkt odpowiedni dla wegetarian (kapsułka Vcaps®)
Składniki: taksifolin (dihydrokwercetyna), substancja wypełniająca: celuloza mikrokrystaliczna, kapsułka: hydroksypropylometyloceluloza.
Porcja dzienna: 2 kapsułka Opakowanie zawiera: 300 kapsułek |
|
Skład w porcji dziennej (2 kapsułki) |
|
Taksifolin 92% (dihydrokwercetyna) |
100 mg |
Vcaps® jest znakiem towarowym firmy Lonza lub jej filii.
Sposób użycia: 2 razy dziennie po 1 kapsułce.
Sposób przechowywania: Przechowywać w zamkniętym opakowaniu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Uwagi: Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Nie należy stosować w przypadku nadwrażliwości na jakikolwiek składnik preparatu. Preparatu nie powinny stosować kobiety w ciąży, karmiące piersią oraz dzieci i młodzież poniżej 18 roku życia.
Producent: Kenay Sp. J.
ALERGENY |
Obecna w produkcie |
||
TAK |
NIE |
||
1 |
Zboża zawierające gluten |
|
x |
2 |
Skorupiaki i produkty pochodne |
|
x |
3 |
Ryby |
|
x |
4 |
Jaja |
|
x |
5 |
Orzechy ziemne |
|
x |
6 |
Soja |
|
x |
7 |
Mleko i produkty pochodne (w tym laktoza) |
|
x |
8 |
Orzechy |
|
x |
9 |
Seler |
|
x |
10 |
Gorczyca |
|
x |
11 |
Sezam |
|
x |
12 |
Dwutlenek siarki i siarczyny |
|
x |
13 |
Łubin i produkty pochodne |
|
x |
14 |
Mięczaki i produkty pochodne |
|
x |
SPRAWOZDANIE Z BADAŃ: